Teambuilding: film opnemen met Martin Koolhoven of Eddy Terstall

Teambuilding: Samen een film maken

Wij hebben in samenwerking met een entertainmentbureau een arrangement opgesteld waarbij naast een presentatie van Martin Koolhoven (of Eddy Terstall) ook gelijk datgene wat wordt geleerd in praktijk kan worden gebracht door het maken van een film. Een film leent zich hier uitstekend voor omdat alle aspecten van de presentatie; storytelling, samenwerken en doelen halen hierin terug komen. Bovendien dient zich nog een extra dimensie aan doordat de deelnemers zelf hun rol in het maken van de film mogen uitkiezen en uitvoeren.

Een film maken onder toeziend oog en met behulp van Martin Koolhoven of Eddy Terstall

Bij het maken van de film komen de aspecten die Martin heeft behandeld in de presentatie Storytelling of Regisseer je eigen werk aan bod. Hoe vertel ik een verhaal, wanneer komt de boodschap over, waaraan moet een verhaal voldoen, maar ook hoe kom ik tot een goed eindproduct en hoe werk ik optimaal samen. Martin en/of Eddy zullen desgewenst bij het maken van de film aanwezig zijn, en de beoordeling doen van de films. Daarnaast zullen zij de prijs uitreiken voor de beste film, de beste acteur en het beste camerawerk.

Storytelling

Na een woord van welkom houdt Martin of Eddy een presentatie van ca. 45 minuten over een van bovengenoemde onderwerpen. Dan mag de groep het geleerde in praktijk gaan brengen. De deelnemers worden afhankelijk van de grootte van de groep onderverdeeld in groepen van tussen de 15 en 20 personen. Uiteraard verdient het de aanbeveling als de groep zelf het scenario schrijft, maar wij kunnen desgewenst ook in een scenario en storyline voorzien. Bijvoorbeeld een die van toepassing is op úw organisatie (bijvoorbeeld hoe vertel ik het verhaal van de overname, fusie of onze missie of onze dienst of product). 

De samenwerking

De teams mogen onderling bepalen wie welke functie krijgt toebedeeld. Zo is er een cameraman, iemand die het geluid doet, een opnameleider en natuurlijk de acteurs met de onderlinge rolverdeling. Elk team krijgt ongeveer drie uur de tijd voor de voorbereidingen, repetities en de uiteindelijke opnames. Na de opnames levert elke team zijn opnames in en geven de montagewensen aan ons door. Nadat al het ruwe opnamemateriaal is ingeleverd op de montagekamer gaat een professioneel filmmaker aan de slag met het eindresultaat (terwijl er door de deelnemers wordt nagepraat met een borrel en een hapje). U hoeft dus niet zelf de film te monteren.

De beste film

Tot slot kijken we samen op een groot scherm naar het verrassende resultaat van alle filmploegen. Welk team wint de Oscars voor de meest uiteenlopende categorieën, welk team maakt de beste film, wie is de beste acteur of actrice of heeft de meest originele scene? Alle films , of indien gewenst een selectie, worden op groot scherm vertoont. Daarna zal Martin of Eddy de Oscars uit gaan delen voor de beste film, acteur, camerawerk en scenario.

Het programma kan er als volgt uit zien

12.00 uur            Ontvangst op uw gewenste locatie met een drankje (tijdstip aanvang is variabel)
12.30 uur            Welkomswoord, uitleg en teamindeling (teams van te voren in te delen)
12.45 uur            Presentatie Martin Koolhoven of Eddy Terstall
13.30 uur            Uitleg en aanvang film maken
17.30 uur            Einde Film Maken; inleveren van de films en aansluitend diner (terwijl wij de Oscaruitreiking voorbereiden)
19.00 uur            Presentatie van alle gemonteerde films welke worden vertoont met een analyse van Martin en/of Eddy
20.00 uur            Oscar-uitreiking door Martin of Eddy en einde programma

Uw organisatie ontvangt indien gewenst de opnames en het verzamelde materiaal via WeTransfer. Onderstaande dag hebben wij ontwikkeld in samenwerking met teambuildingspellen.nl. Samen met hen zorgen wij voor een volledig verzorgde dag. Kortom: leerzaam, inspirerend en vooral veel fun.

 

Wat: Film maken met begeleiding van Martin Koolhoven of Eddy Terstall

Voor wie: Groepen tussen 20 – 400 personen

Kernwoorden: Samenwerken, teambuilding, communicatie, storytelling, plezier

Duur: 4 – 8 uur

Locatie: In overleg te bepalen

Door: Martin Koolhoven en/of Eddy Terstall

Programma boeken of info