Leidinggeven

Regisseer je werk

Regisseren is leidinggeven. Regisseren is teamwork. Samenwerking coördineren op iets waar je met een grote groep mensen aan werkt. Hoe haal je samen een doel? Voor veel mensen in het management of in het bestuurlijke veld zal dit proces bekend voor komen.

Het regisseren van een film komt op veel punten overeen met het leiding geven aan een bedrijf of een afdeling daarvan, een kleine gemeente of een luchthaven. Hoe stuur je mensen aan? Hoe belangrijk is voorbereiding? En communicatie? Hoe zit het met hiërarchie? Werken je mensen voor jou of met jou? Uiteindelijk doe je niks zelf. Alle andere mensen die je aanstuurt kunnen ieder op hun vakgebied meer. Een regisseur is de ultieme manager.

Martin vertelt hoe hij een visie ontwikkelde, hoe hij die overbrengt op anderen, hoe hij motiveert; kortom hoe hij de regie voert over zijn films. Daar valt veel van te leren, voor iedereen die meer regie wil over zijn leven en werk. 

Martin geeft op onderhoudende wijze aan de hand van voorbeelden uit zijn vakgebied inzicht in hoe hij in praktijk met een groep medewerkers tot een goed eindresultaat kan komen.

Titel: Leidinggeven

Thema: Samenwerken, teamwork, organiseren, doelen halen

Duur: Presentatie 30 – 45 minuten / masterclass 45 – 90 minuten

Voor: Alle bedrijven en organisaties die aan projecten en taken werken

Meer info