Koolhovens Keuze

Martins Filmcollege door heel het land
(voor data klik op filmtheater)

In 2023 reist Martin weer door het land in 11 filmtheaters met de voorstelling Koolhovens Keuze. Hieronder de theaters, data en films voor de thema’s Nederlandse film en Booze & dope. 

 

Filmtheater Plaats Datum Thema: De Nederlandse Film Datum Thema: Booze & Dope
Forum Groningen 17-2 Plan C 7-4 Where the Buffalo roam
Concordia Enschede 24-3 Apocalypse 9-6 Karakter
Heerenstraat Theater Wageningen 12-3 Schatjes 4-6 Trainspotting
Mimik Deventer 24-2 Spoorloos 18-4 Cheech & Chong
De Verkadefabriek Den Bosch 3-3 De Lift Pineapple express
t Beest Goes 23-2 Wilde Mossels 25-5 Pineapple express
Platform C
Amstelveen 12-1 Hitmen Road to Perdition
13-4 Eurocime Burglars/La Casse
5-10
The Big Lebowski
14-9 Daens
De Domijnen Sittard 8-3 Van god los 9-6 Dazed & confused
De Meenthe Steenwijk 16-3 Fanfare 15-6 Easy Rider
Ochterop Meppel 4 april Koel meren des doods
Corendon Cinema Badhoevedorp 6-4 Amsterdamned 22-6 Fear & Loathing

Koolhovens Keuze is een filmtheaterprogramma dat 4 keer per jaar in inmiddels al 11 theaters wordt gepresenteerd door Martin Koolhoven. Ieder kwartaal één voorstelling per theater. Elk kwartaal heeft een eigen thema waar rondom de fragmenten- en filmkeuze hangt. Maar ieder theater heeft meestal weer zijn eigen hoofdfilm.  Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond. Thema’s die al zijn gepasseerd zijn Eurocrime, Clint Eastwood, Mexican Border, Eurocrime en Superhelden. De eerste helft 2023 zijn de thema’s De Nederlandse Film en Booze & Dope. De avond ziet er als volgt uit:

19:30 Filmcollege
20:30 Pauze
20:45 De hoofdfilm

Voor kaartjes kan je op de naam van het theater klikken of op het kaartje. Als het goed is ga je als je op de naam klikt gelijk naar de Koolhovens Keuze pagina van het theater. De theaters die meedoen zijn (klik op naam om naar theater te gaan):

Forum Groningen, Platform C AmstelveenConcordia EnschedeHeerenstraattheater WageningenMimik DeventerLudens Voorburg , Verkadefabriek Den Bosch, ’t Beest in Goes, DNK Assen, De Meenthe Steenwijk en De Domijnen Sittard. Hieronder een kaartje met de plaatsen waar Koolhovens Keuze speelt

 

Eerst een uur filmcollege en daarna….