THINK BIG

Durf groot te denken

Met Brimstone is het Martin Koolhoven gelukt een western te maken van Hollywood-proporties. De film kostte in totaal bijna 15 miljoen en behoort met wereldsterren als Guy Pearce, Kit Harrington, Dakota Fanning en onze eigen Carice van Houten zelfs naar Hollywood-maatstaven tot een absolute topproductie. Hoe heeft Koolhoven dit huzarenstukje voor elkaar gekregen?

Martin Koolhoven werkte zowel in het binnen- als buitenland, met zowel Nederlandse crews als mensen uit andere culturen.  Marrtin vertelt hoe hij nog onbekende acteurs ontdekten (zoals Rifka Lodijzen en Carice van Houten) als wel hoe het is om met internationale sterren als Kit Harington en Guy Pearce te werken.  Over hoe je omgaat met bemoeierige producenten, ijdele acteurs, dwarse omroepen, starre fondsen en financiers die zich niet aan de afspraken houden. Of hoe ze zowel hun fysieke, mentale als financiële gezondheid steeds maar weer op het spel zetten om hun droom waar te maken.  Hoe ze het beste halen uit hun cameralui, componisten en natuurlijk hun acteurs. Over wanneer je water bij de wijn moet doen en wanneer je je poot stijf moet houden. Over vechten tegen de bierkaai en het belang van bondgenoten en zielverwanten. Over hoe zoet het smaakt als de film waar niemand op leek te wachten er toch komt en succesvol blijkt.

Martin vertelt hoe het hem is gelukt deze megaproductie tot stand te brengen. Welke keuzes heeft hij gemaakt, welke fouten heeft hij begaan en het allerbelangrijkst; welke lessen heeft hij geleerd.

Titel: ‘Maak je dromen waar

Thema: Je kunt meer dan je denkt

Duur: 30 – 60 minuten

Door: Martin Koolhoven

Voor: Meetings waar u uw gasten energie wilt geven en wilt inspireren om om hun dromen waar te maken!

Boek Martin